Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 100 000 de lei și a retras definitiv de pe piață 15 000 de produse, conform unui anunț făcut de Horia Constantinescu, președinte Autorității, citat de Telegraf Online.

ANPC a confiscat jucării care nu au niciun element de identificare, pe eticheta fiind indicat doar preţul. Ca urmare a acestui fapt, ele reprezintă un pericol pentru copii, deoarece, în caz de înghiţire, nu se cunosc elementele conţinute de acestea. Prin urmare, medicul nu poate să afle pe loc substanţele la care a fost predispus copilul. Printre jucăriile confiscate s-au numărat pistoalele cu bile şi lanternele laser.

pistol cu bile

La începutul lunii august, un copil a suferit un accident de vedere jucându-se cu o lanternă laser, iar incidentul a fost semnalat de medici. Ulterior, ANPC a desfăşurat acţiuni în Bucureşti şi în Constanţa, în urma cărora au fost confiscate peste 300 de mii de astfel de lanterne.

„Sunt peste 15 mii de produse retrase definitiv astăzi. În măsura în care niciunul dintre repere nu se dovedeşte a fi conform, vor fi trimise direct la distrugere fără a mai sta să facem o evaluare iniţială. Mai ales că, din punct de vedere fiscal, marea majoritatea a operatorilor economici nu au o evidenţă clară, motiv pentru care pe viitor vom solicita colaborarea şi participarea altor instituţii cu atribuţii în domeniul fiscal” a declarat preşedintele ANPC.

Lasă un răspuns

  1. Jucării periculoase, la vânzătorii de suveniruri de pe Valea Prahovei - Tu faci topul companiilor din România

    […] 15 000 de jucării periculoase retrase de pe piață de Protecția Consumatorilor  […]

  2. Metale grele cancerigene, descoperite în jucării din pluș comercializare în România – YesComment

    […] În august, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 100 000 de lei și a retras definitiv de pe piață 15 000 de produse. Detalii aici […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.