Fructele din import, care arată perfect pe raft, reprezintă un pericol pentru sănătate, conform lui Horia Constantinescu, președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor.

fructe de import periculoase pentru consum

Citat de digi24.ro, acesta susține că fructele importate sunt tratate cu substanțe antifungice care protejează doar fructul, nu şi sănătatea consumatorului. Dimpotrivă, există riscul ca acestea să ducă la apariția cancerului. Prin urmare, sfatul specialiștilor este de a evita fructele care au un aspect perfect și de a le alege pe cele cât mai proaspete.

Oficialul a explicat și de ce aceste fructe nu pot fi retrase de pe piață și ce măsuri s-au luat pentru protejarea și informarea consumatorilor:

„Nu, n-am retras de pe piaţă. În acest moment nu există un temei legal, dar ne dorim elaborarea unor acte normative care să stabilească clar criteriile de retragere sau nu de pe piaţă. Dar am depus diligenţe, cel puţin pentru citrice, de afişare a unei informaţii utile şi esenţiale consumatorului, şi anume că fructele respective sunt tratate cu imazalil, care nu este destinat consumului uman“.

Așadar, aveți toate motivele să reveniți la merele din grădina bunicii sau la cele din piețele agroalimentare!

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.