Odată cu începutul școlii, autoritățile au început să controleze magazinele aflate în incinta sau în apropierea unităților de învățământ. Iar descoperirile făcute nu sunt deloc liniștitoare, nici pentru copii, nici pentru părinți.

chiosc scoala control

Astfel, conform craiovaforum.ro, peste 40 de magazine din Craiova au fost verificate, miercuri, de către polițiști și reprezentanți ai DSVSA (Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) Dolj. În urma acestei acțiuni, au fost aplicate șase amenzi, s-au confiscat mărfuri și sume de bani. Cel mai des întâlnite nereguli constate au fost neînregistrarea în contabilitate a sumelor de bani încasate sau comercializarea de produse fără documente de proveniență a lor.

Conform unui comunicat la IPJ (Inspectoratul Județean de Poliție) Dolj, „la data de 11 septembrie, poliţişti din cadrul IPJ Dolj – Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialiști din cadrul DSVSA Dolj, au organizat o acţiune pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din județul Dolj. Oamenii legii au verificat 42 de agenți economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate șase sancţiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate mărfuri, dar şi sume de bani“.

La unul dintre agenții economici verificați au fost depistate produse de patiserie fără acte care să le dovedească proveniența. În consecință, unitatea a fost amendată, iar întreaga marfă lipsită de documentele de proveniență a fost confiscată.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Cornuri mucegăite pentru copii, la o firmă din Cluj - YesComment

    […] în care sunt pregătite produsele pe care le consumă elevii. Dacă săptămâna trecută am scris despre produse de patiserie de origine dubioasă comercializate în chioșcurile de pe lângă […]

  2. Solicitare: strategie pentru ca elevii să aibă parte de produse de calitate - YesComment

    […] produsele care ajung la copii nu sunt deloc bune pentru sănătatea acestora. V-am prezentat cazul produselor dubioase de patiserie comercializate lângă școlile din Craiova, precum și pe cel al cornurilor mucegăite distribuite […]

  3. Țigări sub tejghea, la magazinul de lângă școală! – Tu faci topul companiilor din România

    […] Produse dubioase de patiserie, pentru copiii din școli  […]