Dacia domină topul industriei auto românești pe primele 8 luni ale anului, cu un număr total de 34 410 de unități vândute. Pe locurile următoare se situează Volkswagen, cu 11.435 unităţi şi Renault, cu 11.012 unităţi.

Conform datelor furnizate de un studiu APIA citat de zf.ro, Dacia este lider autoritar pe segmentul de autoturisme, cu 32 621 de unități vândute, în timp ce segmentul de vehicule comerciale ușoare este dominat de cealaltă firmă ce are unitate de producție în România: Ford, cu 2 522 de unități.

masini piata auto romania

Per ansamblu – arată sursa citată – piaţa auto românească înregistrează, după primele opt luni ale anului, o creştere generală de 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. În august  fost înregistrată p creștere cu 4,5% faţă de luna anterioară.

Vânzările de autoturisme noi sunt susţinute în România, în principal de către persoanele juridice, care au realizat 58% din totalul achiziţiilor de autoturisme din primele opt luni ale lui 2019. Numărul de autoturisme achiziţionate de către persoanele fizice în aceste prime opt luni (47 167 unităţi) este cu 30,8% superior celui din perioada similară a anului trecut (când se înregistrau doar 36.066 unităţi).

În ceea ce priveşte autoturismele rulate (în marea lor majoritate nefiscalizate), în primele opt luni ale anului 2019 au fost înmatriculate 293 507 unităţi, cu 6,0% mai puţine decât în 2018. În plus, și structura de vârstă s-a îmbunătățit, înregistrându-se scăderi semnificative pe segmentul autoturismelor mai vechi de 12 ani.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Topul firmelor din agricultura românească - YesComment

    […] Topul industriei auto românești, în primele 8 luni din 2019 […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.