Descoperirile făcute de inspectorii de la Protecția Consumatorului la Festivalul Cultural Maghiar din Brașov au reușit să îi șocheze inclusiv pe acești oameni, care au văzut multe la viața lor.

Astfel, conform brasovstiri.ro, mâncarea era ținută în găleți murdare, în apropierea resturilor menajere. Mai mult decât atât, resturi de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor erau apoi refolosite, oferite altor clienți. Redăm, mai jos, declarația integrală a comisarului-șef Sorin Susanu:

mancare festival cultural maghiar brasov

„Suntem șocați. Rar ne-a fost dat să găsim așa ceva la un agent economic. Resturile de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor sunt refolosite, revândute. Vă dați seama ce înseamnă asta. Poate un client a avut hepatită, a muscat din produsul care este apoi revândut. Practic acest agent economic nu are nicio autorizație din partea ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor . n.n.).

Iar apoi, neregulile continuă mi-e greu să și rostesc ceea ce am găsit aici, nu există o delimitare între zona destinată preparării produselor și cele de resturi menajere. Recipientele pentru păstrarea ingredientelor sunt murdare, sparte, ciobite, astfel că există riscul ca așchii din aceste recipiente să ajungă în mâncare, iar resturile alimentare sunt păstrate tot în zona de preparare a alimentelor. Este un haos total.

Cât despre buteliile care sunt folosite la gătit, lucru total interzis în acest loc, acestea sunt improvizate într-un mod cutremurător. Este o minune că nu a sărit totul în aer“.

Potrivit sursei citate, Festivalul Cultural Maghiar nici nu a primit autorizație pentru pregătirea mâncărurilor în Piața Sfatului, în condițiile în care acolo este interzisă total folosirea focului deschis. Și, cu toate acestea, comercianții găteau la butelii fără să fie tulburați de nimeni, de mai multe zile.

Poftă bună!

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns