Compania americană Smithfield Foods, subsidiară a WH Group din China, este liderul societăților cu activitate in domeniul agricol, după rezultatele financiare înregistrate în 2018.

top firme agricultura romaneasca

Firma-mamă chineză este cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, iar în România are afaceri în județul Timiș. În 2018, a avut o cifră de afaceri de 868,3 milioane de lei, conform datelor furnizate către wall-street.ro de Oficiul National al Registrului Comerțului. Gigantul chinez are peste 1 100 de angajați în țara noastră. Pe plan mondial, au între 62 000 și 63 000 de angajați, fiind în același timp cel mai mare producător de carne din China.

Al doilea loc în topul celor mai mari firme din agricultura românească este completat, conform sursei citate, de Promat Comimpex, distribuitor de îngrășăminte, pesticide și semințe, având mai puțin de 100 de angajați, cu sediul în județul Satu Mare.

Podiumul este completat de Agro-Chirnogi, firmă cu aproximativ 500 de angajați, din județul Călărași. Activitatea acesteia se desfășoară în domeniul plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

În top 10 se regăsesc și firme precum producătorul de carne de pui Transavia, cea mai mare companie din domeniul agriculturii după numărul de angajați, sau Avicola Buzău, activând tot în domeniul producției de carne de pasăre.

Găsiți topul integral și informații despre fiecare firmă de top 10 din agricultura românească pe wallstreet.ro.

 

Topul industriei auto românești, în primele 8 luni din 2019

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.