Părintele unui elev din județul Vâlcea a postat pe Facebook mai multe fotografii, în care arată cornurile mucegăite primite la școală, în cadrul programului „Laptele și cornul“.

 

corn mucegait valcea

Pozele au fost însoțite de următorul text (menționăm că am păstrat întocmai exprimarea originală):

„Nu va mai satura Dumnezeu!!! Asta a primit fiul meu la scoala nr 5!!! Nemernicilor, o boala la ficat la un copil mic il termina pe viata!!! Noroc ca nu-i plac laturile voastre !!! Sesizati-va cat mai repede si stopati odata nemerniciile astea!!!“

Ulterior, ca răspuns la alte comentarii ale unor persoane indignate, părintele a revenit, adăugând:

„Aici nu-i vorba de politica. Niste nemernici de la o firma distribuie ce nu vand si, alti nemernici care nu se uita atunci cand le pun in ladite. Restul nu au vina. Nu directorul scolii, nu CJ-ul, sau mai stiu eu cine ,,mai este vinovat”. Cel mai vinovat este ala din scoala sau gradinita care le ia asa cum sunt, sa nu dea lipsa, si le pune pe bancile copiilor. Restul este numai,,rautacisme“

Un alt utilizator care a comentat postarea respectivă a tras următoarea concluzie:

„Sa pună viata copiilor in pericol,rusine sa le fie! Profita de faptul ca romanul de rând nu are nicio instituție care sa il apere.Amenzile primite sunt nimic pentru ei.“

La puțin timp după izbucnirea scandalului, Andra Bica, inspectorul șef al ISJ Vâlcea, a emis un comunicat de presă , anunțând că a dispus verificări în cazurile semnalate:

„Cu privire la distribuirea produselor din Programul european „Laptele și cornul”, pentru anul școlar 2019-2020, în urma sesizărilor venite din partea unor unități de învățământ, dar și a apariției în presa locală, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a dispus monitorizarea, în școlile din județul Vâlcea, prin intermediul inspectorilor de sector, a modului în care se derulează acest program.

De asemenea, s-a solicitat verificarea calității produselor primite, de către persoana desemnată prin decizie, înainte de a fi livrate elevilor, conducerea fiecărei unități de învățământ având obligația de a anunța fiecare neregulă distribuitorului, conform contractului, dar și inspectoratului școlar, conform fișei postului.

Menționăm că, toate unitățile de învățământ au fost notificate asupra măsurilor drastice care se vor lua cu persoanele implicate din cadrul școlii, în cazul nerespectarii cu strictețe a regulamentului de distribuire a produselor din Programul european „Laptele și cornul“.

 

Sandwich cu viermi, la o școală din Aleșd, Bihor 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Delicatese care te îmbolnăvesc: baigli cu mucegai, la o cofetărie din Carei - YesComment

    […] trecută, și elevii din Vâlcea au primit cornuri mucegăite. Aici, situația era cu atât mai gravă, cu cât acestea fuseseră livrate în cadrul programului […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.