Vești bune pentru consumatorii din România: de la jumătatea lunii octombrie, vor beneficia de un comparator de prețuri pentru alimente, unde se vor regăsi peste 30 000 de produse. Modelul este cel al comparatorului de prețuri deja existent pentru combustibil, unde clienții pot compara, de la 1 iulie acest an, prețurile benzinei și motorinei de la orice benzinărie din țară.

comparator preturi alimente supermarket

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului concurenței, a declarat la postul tv Antena 3: „Acest proiect pe alimente este puţin mai complicat, decât cel pentru benzină, pentru că vorbim de peste 30.000 de produse. Vom avea de la mijlocul acestei luni, similar cu comparatorul de preţuri pentru carburanţi, unul pentru alimente, iar cei interesaţi vor putea să vadă preţurile la toate produsele şi din toate magazinele marilor lanţuri alimentare.

Dacă vor şi magazine mai mici să intre în acest monitor, va fi posibil, dar în această fază cuprindem marile lanţuri de magazine din toată ţară. Oamenii pot să compare preţul coşului cu produsele cele mai ieftine sau preţul unui coş cu produsele cele mai vândute“.

Chirițoiu a anunțat, de asemenea, că Monitorul preturilor pentru alimente va avea si o aplicație pentru telefonul mobil, la fel cum are si cel pentru carburanți.

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns