În timp ce tendința națională este una de creștere a prețului apartamentelor, există totuși două mari orașe din România în care prețul apartamentelor a scăzut ușor, în luna septembrie, comparativ cu luna august. Este vorba despre Iași și Brașov.

evolutie preturi apartamente iasi brasov

Conform unei analize publicate de zf.ro pe baza indicelui imobiliare.ro, un apartament costă, în Iaşi, cu 2,7% mai puţin decât în august, respectiv 1 045 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1 074 de euro pe metru pătrat. Această scădere s-a făcut simțită în special pe segmentul apartamentelor noi, unde prețul a scăzut cu 5,1%, de la 1 107 euro pe metru pătrat la 1 051 de euro pe metru pătrat. În schimb, în cazul apartamentelor vechi scăderea a fost de numai 0,1%.

La Brașov, apartamentele s-au ieftinit, în medie, cu 0,9% în septembrie față de august, adică de la 1 146 la 1 136 de euro pe metru pătrat util. Scăderile au fost comparabile atât pe piața apartamentelor vechi (0,9%), cât și pe cea a apartamentelor noi (1%).

În celelalte mari orașe din România, prețul apartamentelor a înregistrat creșteri, în septembrie față de august. De exemplu, în București creșterea medie a fost de 1,8%, în Cluj-Napoca de 0,6%, iar în Timișoara de 0,5%.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

 

Lasă un răspuns