Două restaurante celebre din București, La Cocoșatu și La Gil, au fost închise astăzi de inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Într-o vastă acțiune de control desfășurată ieri, au fost descoperite mai multe nereguli, printre care produse expirate, neconforme și nesigure.

restaurant la cocosatu bucuresti

Paul Anghel, directorul general al Direcției Control și Supraveghere Piață din ANPC, a declarat, citat de bursa.ro: „În momentul în care se remediază problemele, pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni, pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul“.

Surse din ANPC, citate de adevarul.ro, au declarat că restaurantul Gil riscă inclusiv închiderea definitivă, dacă nu se remediază problemele apărute. „Dacă vor să redeschidă porţile sunt nevoiţi să îşi cumpere scule de bucătărie de uz profesional şi să nu mai pregătească mâncarea în lighene de plastic. Apoi, vor face dovada cu acte că au contractat servicii de dezinsecţie“.

La restaurantul La Cocoşatu, inspectorii au aplicat o amendă 20 000 de lei şi au confiscat 52 de kilograme de diverse produse, inclusiv ciorbă. Aici, problema este reprezentată de curățenia pe care angajații nu ar face-o în bucătăria restaurantului.

Deschis în anul 1993 de Ion Oiță, restaurantul La Cocoșatu a devenit repede un punct de reper pe harta restaurantelor din București, în special datorită micilor pe care îi servește. Restaurantul La Gil, cu o experiență de 20 de ani in organizarea de nunți și botezuri, are 6 saloane tematice și oferă meniuri all-inclusive variate.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.