În urmă cu doi ani, s-a stabilit că ziua de 10 octombrie va fi dedicată, anual, promovării produselor agroalimentare românești și producătorilor români. Prin urmare, zeci de evenimente au loc pe parcursul acestei săptămâni în întreaga țară, cu scopul de a cultiva gustul consumatorilor pentru produsele naționale.

produse traditionale romanesti

 

București: expoziție cu vânzare în curtea Ministerului Agriculturii

În perioada 9-13 octombrie, între orele 9:00–18:00, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale are loc o expoziție cu vânzare, de unde se pot achiziționa produse atestate tradițional, după o rețetă consacrată, produse montane, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării.

În plus, cei interesați pot cumpăra legume și fructe, produse din lapte și carne, dulcețuri, zacuscă, produse din pește, băuturi spirtoase sau vinuri din România. Buna dispoziție din cadrul târgului este asigurată de un ansamblu folcloric compus din soliști vocali și dansatori.

 

Bistrița: Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud“

La Bistrița este organizată o ediție specială a Târgului „Produs în Bistrița-Năsăud“, ediție desfășurată sub moto-ul „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!“. După cum informează site-ul timponline.ro, acesta are loc sâmbătă, 12 octombrie, în Piața Centrală din Bistrița, iar această ediție specială va fi însoțită de demonstrații sportie efectuate de Mike Studio.

În plus, pe 10 și 11 octombrie are loc o campanie de informare și conștientizare în școli din județ, având ca obiectiv promovarea produselor locale, naturale, realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale și împărtășirea de exemple de bune practici

 

Piatra Neamț: sărbătoare în Piața Centrală

La Piatra-Neamț este organizat evenimentule expozițional „Ziua națională a produsului agroalimentar românesc”.

Conform ziarpiatraneamt.ro, deschiderea va avea loc la ora 10:00, în Piața Centrală din Piatra-Neamț (Piața Agroalimentară Centrală „Sf. Gheorghe”, strada Baltagului) unde vor participa producători agricoli din județ, din toate sectoarele agricole: carne, lapte,  fructe, legume și produse ecologice

 

Craiova: Sărbătoare a Toamnei în Piața Centrală

Tot pe 10 octombrie, Piața Centrală din Craiova găzduiește o Sărbătoare a Toamnei, dedicată producătorilor autohtoni și produselor autentice obținute în gospodării tradiționale. Este vorba de brânzeturi, murături, dulcețuri sau produse tradiționale din carne.

„Ajunsă acum la a treia ediţie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este dedicată, ca şi în anii anteriori, producătorilor autohtoni şi mai cu seamă produselor autentice obţinute în gospodării. Fie că e vorba de fructe şi legume recoltate din grădină, fie că vorbim de preparate tradiţionale din carne, ori de brânzeturi pregătite după metode din vechime, fie că ne gândim la dulceţuri ori murături făcute după reţetele bunicilor, toate aceste produse vor putea fi oferite spre vânzare celor care vor veni joi, 10 octombrie, începând cu ora 10, în Piaţa Centrală din Craiova”, a declarat pentru gds.ro Alin Mărăcine, director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

 

Alba: Expoziții cu vânzare la Aiud, Blaj și Sebeș

În piețele agroalimentare din Aiud, Blaj și Sebeș sunt organizate, joi, expoziții cu vânzare de produse românești.

Conform alba24.ro, prin aceste acțiuni, organizatorii urmăresc promovarea produselor agroalimentare românești, susținerea producătorilor agricoli autohtoni în valorificarea produselor, crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea statutului producătorului român în lanțul alimentar și încurajarea consumului de produse agroalimentare și tradiționale românești.

 

Lasă un răspuns