Unii comercianți români au rămas cu obiceiuri de pe vremea lui Cuza. Astfel, mai multe magazine din Cluj, printre care La Casa, prezentau diferențe mari între ceea ce scrie pe gramajele afișate pe ambalaj și greutatea reală a produselor. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au fost cei care i-au prins pe comercianți cu ocaua mică, în timpul unui control desfășurat în mai multe magazine de alimentație publică din oraș.

la moldovan cluj

Mircea Radu, director general al CJPC Cluj, a declarat pentru Ziua de Cluj:  „Controalele au avut loc la magazinele La Casa, Panemar, Pralina, la toţi cei care prestează acest tip de activitate, cu produse congelate care prin decongelare ajung la vânzare.

Dacă discutăm de La Casa, acolo au fost găsite cele mai mari nereguli în ceea ce priveşte gramajul la produsele vândute. Salata Caesar, în loc de 350 de grame, cât era trecut pe ambalaj, avea undeva la 240 de grame. Pe partea de panificaţie, un produs de 330 de grame avea în realitate 260 de grame. Produsele care aveau trecut pe ambalaj 220 de grame aveau undeva la 170 de grame.

De asemenea, au mai fost găsite nereguli în ceea ce priveşte lipsa de informare în zona produselor gastro, mă refer aici la lipsa preţului de vânzare la unele produse, chiar dacă erau trecute în meniu”,

La carmangeria Moldovan a fost descoperită carne fără documente de proveniență și produse care nu aveau gramajul trecut pe ambalaj.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.