Auchan extinde la nivelul întregii țări programul de colectare a uleiului uzat, pornit inițial în două supermarketuri din București: Drumul Taberei și Crângași. Decizia vine după ce programul pilot a înregistrat rezultate foarte bune, în magazine fiind colectați peste 150 de litri de ulei uzat.

auchan reciclare ulei

Prin urmare, toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din 18 județe ale Romaniei vor include, începând din aceasta săptămână, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți. Acesta urmează a fi reciclat și folosit în producția de biocombustibil.

Consumatorii care doresc să participe la acest program trebuie să parcurgă pașii următori:

  1. Să colecteze uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
  2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) și să aducă recipientele în magazinele Auchan, la Servicii Clienți.
  3. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de partenerii Auchan (AQUA Carpatica, Floriol și Fairy), pentru nivelul de responsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.