McDonalds va putea să prepare și să comercializeze în continuare atât băuturi răcoritoare la dozator, cât și gheață. Acest drept a fost confirmat de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA).

Ea vine după ce, săptămâna trecută, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) susținuse exact contrariul, interzicând producerea și vânzarea sucurilor la pahar, cu gheață.

mcdonalds suc la dozator

Totul s-a petrecut în contextul neregulilor găsite de Protecția Consumatorilor la KFC. Amănunte AICI

Redăm, mai jos, comunicatul McDonalds:

 „Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în România, a solicitat un punct de vedere al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA), privind necesitatea unei autorizări suplimentare pentru desfășurarea activităților de preparare a băuturilor răcoritoare precum și producerea și folosirea gheții.

Această solicitare s-a făcut ca urmare a deciziei Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) de a opri temporar activitățile de preparare, utilizare și comercializare a băuturilor răcoritoare la dozator și a gheții de uz alimentar, motivând că Premier Restaurants nu deține autorizările necesare.

Răspunsul DSVSA, autoritatea competentă pentru acreditare, confirmă ceea ce Premier Restaurants a susținut de la început: «activitățile de preparare a băuturilor răcoritoare precum și producerea și folosirea gheții numai în cadrul restaurantelor dumneavoastră, NU se înscriu în categoria activităților pentru care este necesară autorizarea/înregistrarea sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor SUPLIMENTAR, aceste activități fiind circumscrise activității de alimentație publică, activitate care este deja înregistrată sanitar – veterinar la DSVSA București».“

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns