Raiffeisen Bank își face publicitate înșelătoare la creditul de refinanțare a unor împrumuturi de nevoi personale contractate anterior de la alte bănci. Conform bancherul.ro, banca afișează o reclamă care e de fapt valabilă doar în condiții speciale, dobânda standard fiind, în realitate, mult mai ridicată.

refinantare raiffeisen bank

Astfel, într-o reclamă postată pe Facebook, Raiffeisen susține că acordă credite de refinanțare cu o „cobândă fixă de 8,3%“.

Această dobândă nu este însă valabilă decât în condiții speciale:

  • pentru împrumuturi cu valoarea mai mare de 7 000 de euro
  • dacă cel care contactează creditul își încasează salariul într-un cont Raiffeisen
  • dacă cel care solicită creditul aplică online, pe site-ul băncii, și nu într-o sucursală Raiffeisen.

Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, dobânda este de fapt de 12%, deci mai mare cu 3,7% decât ceea ce se afirmă în reclamă. În plus, Raiffeisen nici măcar nu folosește sintagma „dobânzi de la…“, așa cum procedează alte bănci.

Sursă foto și mai multe amănunte

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Peste 25 000 de clienți Raiffeisen au amânat plata ratelor la credite – YesComment

    […] În octombrie anul trecut, Raiffeisen a fost penalizată pentru publicitate înșelătoare la creditul de refinanțare. Detalii AICI. […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.