De la finalul lunii octombrie, folosirea cardului ca modalitate de plată a devenit posibilă în piețele bucureștene Domenii și Matache. Astfel, București ajunge pe harta orașelor în piețele cărora este implementat acest sistem de plată, alături de Sibiu, Galați și Iași.

plata card piata bucuresti

„La început, producătorii au fost reticenți. Le-a fost teama că vor deveni ținta fiscului sau că vor rămâne fără bani. Ceea ce s-a întâmplat la Sibiu după primele luni de la implementare ne dă speranțe mari. Văzând succesul avut de colegii de tarabă, producătorii au început să vină ei către noi și să ne ceară introducerea de noi POS-uri. Mai mult, toți producătorii din halele de brânză din cele patru orașe au anunțat deja că vor folosi aparatele și pe parcursul iernii, tuturor crescându-le veniturile consistent“ a arătat Teodor Ioan Birt, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat: „În premieră pentru București, clienții care achiziționează legume sau fructe din piețele Sectorului 1 pot plăti produsele cu cardul direct la producătorii care dețin dispozitive POS. Îi încurajez pe cei care-și comercializează produsele să adopte în număr cât mai mare această modalitate modernă, sigură și rapidă de plată, pentru ca locuitorii Capitalei să își poată face cumpărăturile in condiții demne de secolul XXI“.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns