Firmele amendate şi închise temporar de ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) vor fi obligate să afişeze o plachetă în care să precizeze acest lucru, potrivit unui ordin al preşedintelui ANPC, publicat marţi în Monitorul Oficial.

anpc

Operatorii economici în cazul cărora au fost încheiate documente de control pentru încălcarea drepturilor consumatorilor cu privire la viaţa, sănătatea şi securitatea acestora, prin care au fost dispuse măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, fabricaţiei, comercializării produselor sau a utilizării acestora la prestarea serviciilor sunt obligaţi ca, pe uşa de acces sau la intrarea în locaţia unde îşi desfăşoară activitatea sau la punctul de lucru să afişeze placheta care face parte din anexa la prezentul ordin“, se arată în ordinul care va intra în vigoare la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Pe plachetă va fi menționat faptul că reprezentanţii ANPC au dispus măsura opririi temporare a activităţii. Obligativitatea afişării acesteia rămâne în vigoare până când inspectorii de la ANPC constată remedierea deficienţelor.

Spre exemplu, la sfârșitul lunii octombrie două magazine Carrefour au fost închise de ANPC. Detalii aici

În prima jumătate a aceleiași luni, două celebre restaurante din București au fost de asemenea închise inspectori, în urma neregulilor constatate. Mai multe amănunte

yescomment

Lasă un răspuns

  1. 173 de sesizări pe zi la Protecția Consumatorilor! – YesComment

    […] Firmele închise de Protecția Consumatorilor nu vor mai putea ascunde neregulile […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.