Un proiect de lege depus de liberali la Senat prevede pedepse mult mai aspre pentru comercianții care vând alcool minorilor. Acesta prevede amenzi cuprinse între 3 000 și 6 000 de lei, precum și – în cazul repetării faptei – închiderea magazinului pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

amenzi alcool copii

Legea actuală este mai blândă, stabilind că reprezintă contravenție „servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor“. Pentru încălcarea acestei prevederi se pot aplica amenzi cuprinse între 500 și 1 500 de lei. De asemenea, dacă legea este încălcată repetat, se poate stabili și suspendarea activității localului public pe o perioadă de până la o lună.

Proiectul PNL a pornit de la inițiativa Asociației Berarii României, pentru descurajarea consumului de alcool printre minori. Conform digi24.ro, studiile privind consumul de alcool în rândul minorilor arată că e nevoie de intervenție prin educare și informare în jurul vârstei de 15-16 ani, o etapă critică în dezvoltarea adolescenților, când tentația alcoolului e greu de rezistat.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.