Carburanții din România s-au scumpit, în 2019, într-un ritm mai rapid decât media europeană. Astfel, în România a fost a șaptea cea mai mare creștere a prețului la benzină, din cele 28 de state membre UE.

pret benzina romania

Un raport al Consiliului Concurenţei privind analizele derulate în acest an asupra celor mai importante sectoare din economie arată că preţul carburanţilor s-a scumpit accelerat în ţara noastră în raport cu alte state membre ale Uniunii Europene, conform adevarul.ro.

„Conform datelor Comisiei Europene, preţul mediu al unui litru de benzină în Uniunea Europeană s-a majorat de la sfârşitul anului 2018 şi până la finele lunii septembrie 2019 cu 2,8%, în timp ce în România preţul unui litru la benzină a crescut cu 6,1%, a şaptea cea mai agresivă creştere înregistrată în rândul statelor membre. În ceea ce priveşte motorina, ritmul de creştere în România a preţului a fost mult mai redus (0,8%), dar sub media europeană (unde s-a înregistrat o scădere de 1,5%) şi cea regională (cu excepţia Bulgariei)“, se arată în raportul amintit.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns