Anul trecut, țările membre UE au importat aproape o jumătate de milion de tone de condimente din țări care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Nu este nicio surpriză faptul că cele mai multe importuri au avut ca țară de origine China.

spices and zodiac signs

Cel mai importat condiment este ghimbirul, cu o cantitate totală de 128 000 de tone. Urmează paprika, cu 96 000 de tone, și ienibaharul, cu 71 000 de tone.  Principala țară de origine a ghimbirului este China, care a asigurat 99 000 din cele 128 000 de tone. Situația este similară și în ceea ce privește ienibaharul, China fiind sursa a 64 000 din cele 71 000 de tone. În schimb, principalele surse ale exporturilor de paprika au fost India și Brazilia.

Alte condimente importate masiv în țările din UE – inclusiv România – sunt turmericul (preponderent din India), scorțișoara (în special din Indonezia), anasonul (principala sursă de import fiind Egiptul), coriandrul și chimenul, provenite din Rusia, respectiv India.

 

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.