Conform datelor OilBulletin publicate de Comisia Europeană, România a devenit statul cu cele mai mici prețuri la carburanți din întreaga Uniune. Efectul vine ca urmare a eliminării supraaccizei la carburanți, de la 1 ianuarie 2020.

pret benzina romania

Conform sursei citat, la noi în țară un litru de benzină costă, în medie, 1,086 de euro, iar un litru de motorină – 1,115 euro. Media prețului benzinei și motorinei pe ansamblul U.E. este sensibil superior: 1,443 euro/litrul de benzină si 1,381 euro/litrul de motorină.

România este urmată, în clasamentul celui mai ieftin combustibil, de alte două state din Estul Europei: Bulgaria (1,108 euro/litrul de benzină și 1,123 euro/litrul de motorină) și Polonia (1,171 euro/litrul de benzină, 1,224 euro/litrul de motorina).

La polul opus, cei mai scumpi combustibili din U.E. se găsesc în țările scandinave: cea mai scumpă benzină în Danemarca (1,668 euro/litru), iar cea mai scumpă motorină în Suedia (1,585 euro/litru).

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.