O parfumerie din centrul vechi al Brașovului, deschisă anul trecut, comercializează un parfum cu o denumire controversată, care a tras atenția Protecției Consumatorilor. Este vorba de uleiul de parfum unisex „My Geisha Cannabis“.

parfum canabbis interzis

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a declarat magazinul respectiv ar putea fi obligat să retragă parfumul de la comercializare.

Conform acestuia, în legislaţia românească nu există prevederi care să oblige comercianţii să nu folosească denumiri care ar putea induce, în special tinerilor, un comportament inadecvat. Cu toate acestea, baza legală pentru demersul început de CRPC Braşov este legislaţia europeană, care conține astfel de prevederi.

Un parfum comercializat la Braşov conţine în denumire cuvântul cannabis, fapt care, din punctul nostru de vedere, este de preferat să se modifice pentru a nu crea o percepţie incorectă consumatorilor şi, în special tinerilor, care pot percepe această chestiune, se pot gândi că acel produs conţine un drog interzis şi, ulterior, îi poate determina să aibă un comportament incorect. (…) Există o legislaţie europeană pe care noi ne-am bazat când am solicitat modificarea acelei denumiri comerciale, care spune tocmai acest lucru“ a declarat reprezentantul Protecției Consumatorilor.

În urmă cu câţiva ani, tot ca urmare a demersurilor Protecţiei Consumatorului Braşov, un lanţ de cafenele din oraș a modificat denumirea sortimentului „Cannabis Coffee“ în „Hippie Coffee“. Nici cafeaua respectivă, nici parfumul comercializat astăzi nu conțin produsul halucinogen a cărui comercializare este interzisă, singura problemă fiind denumirea.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.