Castelul Bran este unul dintre cele 50 de obiective turistice din întreaga lume incluse de portalul american Architectural Digest pe o listă cu titlul „50 de clădiri pe care trebuie să le vezi înainte să mori“.

castelul bran top obiective turistice mondiale

Castelul este asociat în primul rând cu numele lui Vlad Țepeș, cel care a constituit sursa de inspirație pentru romanul omonim al lui Bram Stoker. În prezentarea sa, apar însă și alte detalii istorice:

„Castelul construit de cavalerii teutoni în 1212 a fost folosit pentru scurt timp de domnitorul român Vlad Ţepeş, cel care l-a inspirat parţial pe Bram Stocker pentru romanul Dracula. Trecut prin mâinile mai multor regi timp de mai multe generaţii, castelul a fost principala reşedinţă a reginei Maria al cărei nepot, Dominic von Habsburg, a reprimit castelul abia în mai 2006 de la autorităţile române. Se spune că acest castel valorează 25 de milioane de dolari“.

Alte obiective incluse de americani pe această listă – pe care Castelul Bran ocupă poziția 30 – sunt Taj Mahal, Capela Sixtină, Marea Piramidă, Catedrala Notre-Dame de Paris sau Oraşul Interzis din Beijing. Pe primul loc se află Hagia Sophia din Istanbul, fosta catedrală Patriarhiei ortodoxe de Constantinopol, ulterior moschee, astăzi muzeu.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.