Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a emis un comunicat prin care arată rezultatele acțiunii de verificare a vânzătorilor de jucării, în perioada sărbătorilor de iarnă.

jucarii protectia consumatorilor

Astfel, între 18 noiembrie și 13 decembrie Autoritatea a desfășurat, la nivel național, o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranța jucăriilor, inclusiv în comerțul online.

Au fost verificați 824 de operatori economici, din care 801 cu vânzare directă și 23 cu vânzare online.

La 621 din cei 824 controlați, reprezentând 75,36%, s-au depistat abateri de la prevederile legale. În consecință, au fost aplicate 770 de sancțiuni, din care 322 de avertismente și 448 de amenzi contravenționale. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 2 118 250 lei.

În plus, s-au dispus 301 măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru nerespectarea cerințelor de marcare/etichetare și informare a consumatorilor, pentru jucării în valoare de 1 194 134 lei și 163 de măsuri de oprire definitivă, pentru nerespectarea cerințelor esențiale de siguranță, pentru jucării în valoare de 302 329 lei, la vânzarea directă și 16 măsuri de remediere (de corectare sau completare a informațiilor conținute de site-urile de publicitate la care s-au depistat  abateri), la vânzarea online.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Atenție la cumpărăturile de Moș Nicolae! Jucării periculoase, descoperite de protecția Consumatorilor la Galați – YesComment

    […] Amenzi de milioane pentru vânzătorii de jucării – Bilanțul Protecției Consumatorilor, după sărbătorile de iarnă din 2019 […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.