În mai multe județe din România s-a luat decizia ca purtarea măștii sau a altor forme de protecție a căilor respiratorii să devină obligatorie, în afara locuinței. Supermarketurile s-au aliniat acestei măsuri și au luat decizia de a nu mai permite accesul în magazin decât acelor clienți care poartă masca de protecție. În unele cazuri, luându-și prin surprindere clienții.

masca grup botosani

În unele județe, măsura a fost luată fără ca autoritățile locale să desfășoare în prealabil o campanie de informare. Așa au stat lucrurile, în prima parte a acestei zile, în municipiul Botoșani, după cum informează site-ul botosaneanul.ro. Astfel, autoritățile au luat decizia și au informat mai întâi magazinele, abia apoi cetățenii.

Asta a dus la situații în care oamenii care nu aflaseră de noua măsură nu au putut să intre în magazine, pentru că nu aveau mască. Încă pe ei nu îi informase nimeni, până la momentul respectiv, că ar trebui să poarte mască!

Un botoșănean comenta, revoltat, pe Facebook, în această după-amiază:

Va dau o știre proastă: la Carrefour, pe Sucevei, in Botoșani se intra doar cu mască pe gură. Cum ar fi oriunde sa intri numai cu masca si mănuși. Dar daca nu găsești nicăieri si este obligatoriu. Nu înseamnă bătaie de joc sau manipulare?

În comentarii, un alt botoșănean atrăgea atenția:

Și la Kaufland la fel:nu se intră fără mască.“

Reacțiile au fost diferite, dar majoritatea au fost favorabile ideii de protecție suplimentară:

Foarte bine. Trebuia de la început treaba asta. Numai cine este răuvoitor zice ca nu are ce pune la gura. Pana la urma iți confecționezi acasă de mana dintr-o bucata de material sau tifon si o bucata de elastic ca doar nu trebuie de firma“.

Purtarea măștii a devenit obligatorie și în județele Maramureș, Galați, Iași, Vaslui și Suceava.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

  1. Melnic Carmen

    O inițiativă buna dar în același timp și pripită pentrucă sunt foarte greu de procurat

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.