Blue Air îşi va înjumătăţi flota din cauza cererilor aproape inexistente ale pasagerilor, obligaţi să-şi replanifice călătoriile, a anunţat compania, precizând când îşi va relua primele zboruri din România.

 

Compania Blue Air se aşteaptă să-şi reia zborurile comerciale regulate abia în 1 iulie însă chiar şi atunci o va face cu un număr mic de rute. Din acest motiv, flota companiei Blue Air se reduce drastic la opt sau nouă avioane, iar restul vor fi înapoiate companiilor de leasing şi/sau casate.

Potrivit Autorităţii Aeronautice, compania low-cost are în prezent înmatriculate în România 21 de avioane Boeing 737 însă o mare parte dintre acestea nu au mai zburat de la finalul anului 2019.

În tot acest timp, numărul pasagerilor săi s-a redus zilnic, iar odată cu instalarea stării de urgenţă în România, Blue Air a demarat programul „Te aducem acasă”, asigurându-se că au suficiente zboruri pentru cei care cumpăraseră bilete pentru luna aprilie şi doreau să vină acasă mai devreme, înainte de suspendarea temporară a zborurilor.

„În luna martie, mai puţin de 30% din personalul nostru a continuat să zboare, să organizeze dezinfectarea navelor după fiecare zbor, să întreţină aeronavele, şi să tranforme altele în cargo. Ceilalţi au intrat în telemuncă sau în concedii rămase neefectuate de anul trecut. Unii au asigurat conceptul şi autorizarea activităţii temporare de cargo. Alţii au continuat organizarea de zboruri speciale, chartere sau de repatriere, încercând să contribuie cu cât este posibil la lupta cu pandemia. Acum, peste 90% dintre colegii noştri sunt în şomaj tehnic. Ei vor să ajute şi se simt neputincioşi, la fel ca mare parte din concetăţenii noştri”, mai arată compania.

Lăsând un comentariu pe site, poți câștiga premii în bani. Află ce trebuie să faci!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.