Comercianții din Piața Centrală din Botoșani – sau cel puțin aceia dintre ei care nu respectă legea – au avut parte de o săptămână de coșmar. Ei au fost controlați de Poliție și de Protecția Consumatorilor de două ori în aceeași săptămână, iar amenzile au curs.

piata centrala botosani control
Sursa foto: botosaneanul.ro

Conform presei locale, prima razie a avut loc miercuri, 20 mai, când polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au efectuat verificări în Piața Centrală, inclusiv în hală.

Vineri, după două zile, controlul s-a repetat, spre disperarea comercianților, care au încercat să meargă și la primărie, și la prefectură, pentru a se plânge de valoarea amenzilor.

 

Neregulile constatate și sancțiunile aplicate

  • au fost confiscate produse alimentare în cantitate totală de peste două tone, în valoare totală de circa 37 000 de lei. Este vorba despre produse de patiserie, dulciuri, conserve și alte categorii de alimente;
  • au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21 000 de lei;
  • s-a constatat că persoanele sancționate fie cu amenzi, fie cu confiscarea mărfurilor nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor și nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare;
  • produsele alimentare confiscate erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.