Un şofer de taxi din Singapore a primit patru luni de închisoare după ce a îndemnat lumea pe Facebook să-și facă provizii, de teama impunerii unor noi restricţii împotriva noului coronavirus.


Bărbatul de 40 de ani din Singapore, a postat un singur comentariu pe un grup de Facebook: „Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună”, adăugând și faptul că guvernul intenționează să închidă restaurantele și cafenelele, iar supermarketurile vor funcționa doar două zile pe săptămână
Mai mulți membri ai grupului unde a postat acest mesaj i-au răspuns să nu mai răspândească astfel de zvonuri, iar poliția a primit o plângere pe numele său la 20 aprilie.

 

 

Taximetristul a şters comentariul după aproximativ 15 minute, însă procurorul public a solicitat ca acesta să primească o pedeapsă exemplară, pentru a-i descuraja şi pe alţi utilizatori de Facebook din Singapore să scrie astfel de comentarii.
În consecinţă, bărbatul care s-a reprezentat singur în faţa instanţei, a primit o pedeapsă „exemplară” de 4 luni de închisoare.
În Singapore, răspândirea mesajelor pe care autorităţile le consideră false este pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi (aproximativ 7.000 de dolari americani), cu închisoare pentru o perioadă care să nu depăşească trei ani, sau cu ambele.

 

 

Lasă un răspuns