Numărul motocicletelor înmatriculate în țara noastră în primele patru luni ale acestui an a scăzut cu 17,9%, față de aceeași perioadă a anului anterior, conform datelor oferitE de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), care citează datele Asociaţiei Europene a Constructorilor de Motociclete (ACEM).

vanzari motociclete romania

La nivel general european, situația stă încă și mai rău, scăderea fiind de 32,7% față de intervalul ianuarie-aprilie 2019.

Vânzările din România au cunoscut o reducere serioasă doar în luna aprilie, când au fost cu 62,1% mai mici decât în anul anterior. În schimb, în luna martie scăderea fusese de numai 2,3%.

În comunicatul emis de sursa citată, se arată: „Acest rezultat este generat de o evoluţie mixtă în primele patru luni ale anului 2020 (cifrele sunt pentru grupul de ţări importante), în care remarcăm creşteri în ianuarie şi februarie şi scăderi importante în martie şi, mai ales, aprilie. Astfel, ca urmare a caracterului de sezonalitate al pieţei motociclurilor, care face ca, de regulă, în lunile de primăvară să avem o perioadă de creştere, ca urmare a impactului pandemiei Covid-19 care a generat aceste scăderi, întreg anul 2020 va fi pus sub presiune“.

 

AICI puteți lăsa comentarii despre firmele de mațini din România

 

Lasă un răspuns