La Ploiești se află, în dezbatere publică, un nou regulament de acordare și eliberare a autorizațiilor de transport în regim de taxi și dispecerat. Dacă acesta va fi aprobat, atunci toate taxiurile din oraș vor fi, obligatoriu, de culoare albă, conform ziarului local Observatorul Prahovean.

taxi ploiesti

Sursa citată arată că, pe lângă culoarea albă a taxiurilor, proiectul mai prevede ca, la atribuirea autorizației, să obțină punctaj maxim cei care au mașini noi, dintre acestea fiind avantajate cele electrice sau hibrid.

O altă propunere vizează creșterea amenzilor. Persoanele care practică taximetrie fără autorizație de transport în regim de taxi sau fără autorizație de taxi în termen de valabilitate riscă amenzi cuprinse între 5 000 și 25 000 de lei. Cea mai mare amendă, în valoare de 25 000 de lei, este prevăzută pentru practicarea activității de taximetrie fără a deține autorizație.

Propunerea de regulament se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Ploiești – secțiunea Transparență decizională.

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – cum poți câștiga

Lasă un răspuns