În ultimele zile, o tentativă de fraudă folosește numele platformei OLX, trimițându-le utilizatorilor e-mailuri sau sms-uri prin care le cere sume mici de bani, pentru păstrarea anunțului pe site. Redăm mai jos alerta și explicațiile OLX România, care insistă că nu cere niciodată bani pentru moderare.

olx tentativa frauda

„De curând, am identificat un atac de phishing și vrem să se asigure că nu cazi în capcană.

Câțiva utilizatori OLX au primit în ultima perioadă un SMS sau un e-mail scris în numele echipei noastre de suport, conform căruia anunțul lor va fi exclus dacă nu se plătește o anumită sumă de bani. Pentru că suma cerută e mică, de obicei 5 lei, utilizatorii pot fi tentați să facă plata, moment în care li se iau datele cardului bancar și se incearcă apoi plăți mult mai mari.

Echipa noastră lucrează la remedierea situației, dar între timp amintim câteva reguli prin care să te protejezi:

Echipa de moderare OLX nu îți va cere niciodată să dai bani ca să “treacă” anunțul. Singura metodă pentru ca oferta ta să fie publică e să respecți întocmai regulile OLX.

Nu e niciodată nevoie să publici datele cardului tău pe alt site. Dacă ți se cere asta, semnalează-ne situația, pentru că e vorba despre altcineva.

Păstrează mereu conversația pe chatul OLX. Când muți pe altă platformă de comunicare conversația cu un vânzător, cumpărător sau chiar cineva de la noi din echipă, nu mai avem control asupra discuției.

Evită orice plată în avans, indiferent de pretextul cu care vine alt utilizator sau cineva de la noi. Singurele servicii plătite pe OLX sunt cele de promovare a anunțurilor, marcate în mod clar.

Tentativele de fraudă online pot apărea oricând și oriunde, așa că merită să te informezi câteva minute, astfel încât să știi să le identifici și eviți de fiecare dată. Pentru asta, îți recomandăm să parcugi articolul nostru dedicat“.

Lasă un răspuns