Legislația în privința asocierilor dintre firme (introdusă prin OUG 115/2023) pentru a rămâne la impozit pe venit încurcă antreprenorii. HotNews.ro scria în urmă cu aproximativ două săptămâni despre o speță, Ilie și Vasile care au două firme, iar cei doi ar putea în final să se dea în judecată pentru a-și păstra calitatea de microîntreprinderi. Ba chiar ar putea să se judece cu ANAF.

TaxareFoto: Dwnld777 | Dreamstime.com

În acest sens vezi speța Ilie și Vasile: Ce haos iese cu asociații din mai multe microîntreprinderi: antreprenorii se pot da în judecată unii pe alții și pe ANAF

Consultantul fiscal Cornel Grama povestește pe pagina sa de Facebook despre faptul că acea situație a apărut în realitate.

O persoană i-a spus că a deținut acțiuni într-un procent de 50% la un SRL împreună cu o rudă. A ieșit din firmă efectiv și practic acum foarte mult timp, dar acea rudă nu a modificat actele firmei.

La scurt timp după ieșirea din vechea societate, și-a făcut propria firmă, tot un SRL, pe care o deține în proporție de 100%.

A solicitat acelei rude scoaterea din societatea sa, în ideea de a-și putea păstra modul de impozitare, cel de microîntreprindere. Acum nu mai face parte din societatea respectivă, a preluat altcineva acele acțiuni. Modificarea a fost făcută în acest an (2024), deci după 31 decembrie 2023.

Problema e că ar trebui să decidă care din cele două societăți să rămână pe…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.