Premierul Ludovic Orban a declarat că redeschiderea restaurantelor va avea loc atunci când va exista „un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit“. El a anunțat că, foarte probabil, deschiderea restaurantelor va avea loc în două etape: mai întâi cele aferente hotelurilor, apoi celelalte.
Primul-ministru a spus că aproximativ 85% dintre patronii HoReCa respectă măsurile legale, în timp ce un procent mult mai mic nu vor să facă acest lucru.
Orban a declarat: „Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară.
Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor“
Referitor la etapele redeschiderii, premierul a anticipat următorul scenariu: „Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crească riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ulterior celelalte restaurante“.
Поиск в гугле
rt5r5n