eMAG folosește de ani buni tehnologii de Inteligență Artificială, dar dezvoltarea recentă a soft-urilor stil OpenAI va face ca motorul de căutare de pe site să răspundă la întrebări mai complexe, în stilul unei conversații. Ce fel de teste face compania? La ce mai este folosit AI-ul în comerțul online?

Pachete in depozitul eMAGFoto: Vlad Barza / HotNews.ro
eMAG, chatboții și testele
Avansul recent al aplicațiilor de inteligență artificială NU putea să lase deoparte domeniul comerțului online, iar în SUA tot mai mulți oameni apelează la chatboți precum GPT-4, Bing sau Bard pentru a alege produse și pentru a face liste de cumpărături. Următorul pas ține de instalarea unor plug-in-uri ale OpenAI.
În Franța, Carrefour anunța că va integra pe magazinul online un chatbot cu tehnologia OpenAI unde clienții vor putea pune întrebări mai complexe. Spre exemplu se poate pune o întrebare de genul: „Ce am putea pregăti la cină pentru patru persoane, cu un buget de 50 de euro?”
Ce se întâmplă în România și care sunt planurile celui mai mare retailer online, eMAG, în domeniul AI?
„Lucrăm de mult timp cu algoritmi, încă din 2016 – 2017. Avem două tipuri de proiecte: unele de cercetare și altele care produc efectiv în business. Zona aceasta cu AI generativ este în categoria de „research” (cercetare), deja avem câteva aplicații practice, sunt mai abstracte, dar facem căutarea pe eMAG mai bună. De exemplu, cu…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro