Fabrica Ferrero din Arlon, Belgia, care a fost deja afectată anul trecut de contaminarea cu salmonella a ciocolatei Kinder, a fost nevoită să oprească parțial producția după ce aceeași bacterie a fost descoperită la sfârșitul lunii iunie în „pereții și plintele” unității, a anunțat joi compania, potrivit AFP.

Ou de ciocolatăFoto: ImageSource / Profimedia Images
Contactată de AFP, Laurence Evrard, purtătoarea de cuvânt pentru Benelux a gigantului alimentar italian, a explicat că, în urma acestei descoperiri, curățarea liniilor de producție din jur era încă prevăzută „pentru următoarele două săptămâni”.
La aceasta s-a adăugat o operațiune de „întreținere tehnică”, motiv pentru care „toată producția” a fost oprită pentru moment, a precizat în cursul serii un alt purtător de cuvânt al companiei.
„Dar fabrica nu este închisă”, a adăugat Evrard, iar salariile angajaților sunt „100% acoperite”.
Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său pe 6 iulie, Ferrero a anunțat că „o parte din liniile de producție” au fost oprite temporar încă de săptămâna precedentă, în urma descoperirii de salmonella în timpul unor „controale sporite” efectuate de echipele sale.
Grupul a prezentat această suspendare a producției drept o „măsură de precauție”, precizând că „niciun produs final nu a fost testat pozitiv”.
În aprilie 2022, Ferrero a fost deja nevoită să oprească…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro