Un economist de la ING afirmă că schimburile comerciale nu mai sunt „motorul de reziliență” al economiei germane, ci mai degrabă o frână, deși acestea au scăzut mai puțin decât era anticipat luna trecută pe fondul reducerii cererii pe plan global, transmit agențiile DPA și Reuters, citate de Agerpres.

Produse pregatite pentru export in Hamburg, GermaniaFoto: Roland Magunia / AFP / Profimedia Images
Exporturile Germaniei au scăzut cu 0,9% în iulie, după un avans de 0,2% în iunie, în timp ce analiştii se aşteptau la un declin de 1,5%.
Exporturile către statele membre UE au urcat cu 0,5%, iar cele către ţările din afara UE au scăzut cu 2,5%. Exporturile către SUA şi China au urcat în iulie cu 5,2%, şi, respectiv, 1,2%, iar cele către Marea Britanie au scăzut cu 3,5%.
Importurile au înregistrat în iulie o creştere de 1,4%, după un declin de 3,2% în iunie, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 0,5%.
Ca rezultat, excedentul comercial al Germaniei a scăzut în iulie mai mult decât s-a previzionat, la 15,9 miliarde de euro, de la 18,7 miliarde de euro luna precedentă, în timp ce analiştii se aşteptau la un surplus de 18 miliarde de euro.
„Comerţul nu mai este motorul rezilient de creştere a economiei germane, ci mai degrabă o frână. Perturbările din lanţurile de aprovizionare, o economie mondială mult mai fragmentată şi sporirea capacităţii Chinei de a produce bunuri pe care anterior le…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro