În ultima perioadă, termenul de „prosumator” a devenit un cuvânt la modă. Tentaţia de a deveni prosumator este din ce în ce mai mare, în speranţa de a deveni independent din punct de vedere energetic. Conceptul de „prosumator” este o combinație între cuvintele „producător” și „consumator” şi se referă la persoane sau organizații care, în loc să fie doar consumatori pasivi de bunuri și servicii, devin şi producători activi.

Panouri solareFoto: Pexels
Care sunt paşii de urmat pentru a intra în rolul de prosumator energetic, ce beneficii oferă statul pentru cei care vor să „vândă” surplusul de energie în sistem, dar şi în ce fel clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale, prin administratori, respectiv asociaţii de locatari, ca persoane juridice, pot deveni prosumatori, descoperiţi în materialul următor.
În societatea modernă, multe persoane sau entități nu se încadrează strict în rolurile tradiționale de producător sau consumator, ci pot îndeplini ambele funcţii în acelaşi timp sau la momente diferite. Mai pe înţelesul tuturor, o companie care îşi instalează panouri solare, turbine eoliene sau orice altă formă de tehnologie de producție a energiei regenerabile pe proprietatea sa pentru propriul consum, poate și „injecta” surplusul în rețeaua electrică pentru a fi utilizată de către alți consumatori. Practic, se transformă şi în producător de energie electrică.
Odată cu intrarea…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro