Pe măsură ce lucrăm din ce în ce mai mult de la distanță, fie de acasă, fie din coffee shop-ul preferat, liniile de demarcație dintre lumea corporate și cea consumer devin tot mai estompate. Din păcate, în același timp, riscurile de compromitere a securității informatice par să fie tot mai accentuate.

Top 3 recomandări pentru o mai bună conștientizare a securității infrastructurii IT de către angajați Foto: ESET
Construirea unei lumi cibernetice mai sigure începe aici. Deci, ce ar trebui să includă managerii IT în programele lor de conștientizare a securității acum, dar și în 2024? Este important să vă asigurați că vă adaptați la amenințările digitale de astăzi și de mâine, nu la riscurile de odinioară.
Factorul uman, veriga slabă în securitatea IT și importanța sesiunilor de training
Potrivit Verizon, trei sferturi (74%) din totalul breșelor de securitate globale înregistrate în ultimul an includ „elementul uman”, tradus de multe ori ca eroare, neglijență sau utilizatori care au căzut victime ale phishing-ului și ingineriei sociale. Programele de instruire și conștientizare în materie de securitate sunt o modalitate esențială de a atenua aceste riscuri, dar nu există o cale rapidă și ușoară către succes. De fapt, ceea ce ar trebui să implementați nu ține doar de training sau de conștientizare, ci mai degrabă de schimbarea comportamentelor utilizatorilor pe termen lung.
Acest lucru se poate…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro