
Avioane pe Aeroportul Otopeni, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Aeroportul Henri Coandă din Otopeni are nevoie de un al doilea terminal, pentru a putea prelua fluxul de pasageri estimat să se dubleze până în anul 2050, spun reprezentanții Fondului Proprietatea, acționar minoritar al Companiei Naționale Aeroporturi București. Dacă planurile încep acum, construcția ar putea fi gata peste 5-7 ani, iar tot proiectul va costa între 500 milioane și un miliard de euro. În același timp, aeroportul Băneasa nu are niciun sens din punct de vedere economic.
Fondul Proprietatea a comandat un raport independent privind estimările de trafic pe cele două aeroporturi din București.
Astfel, după cum arată studiul NACO, o companie olandeză de consultanță în sectorul traficului aerian, aeroportul din Otopeni ar putea gestiona, la capacitatea de acum, între 16 și 18 milioane de pasageri.
Însă traficul este estimat să crească de la circa 13 milioane în prezent la 21 de milioane pe an până în 2030 și la 33 de milioane de pasageri pe an până în anul 2050.
„Pentru a putea prelua acest flux, este nevoie urgentă de noi investiții: de realizarea unui al doilea terminal și de îmbunătățirea celui existent. Pentru a obține investițiile necesare, este nevoie de listarea companiei la bursă”, a precizat John Mayer, CEO al…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro