Prețul este cel mai important criteriu pentru românii care fac cumpărături online, cei mai mulți „vânează” oferte și sunt receptivi la ideea de a cumpăra de pe site-uri din străinătate, arată un studiu comandat de o importantă companie de curierat. Câte achiziții se fac în medie pe an? Cum stăm la retururi? Cum aleg oamenii magazinul online de la care cumpără?

Shopping onlineFoto: Cybrain, Dreamstime.com
În anul 2023, comportamentul românilor care fac cumpărături online s-a înscris în tendințele europene, definite prin preocuparea pentru prețuri mai bune, simplitatea de a face achiziția online, predictibilitatea și flexibilitatea livrării, respectiv variantele de retur, arată un comunicat al DPD România.
Toate acestea explică într-o bună măsură preferința din ce în ce mai mare pentru livrările OOH (out of home, în afara locuinței) și expansiunea platformelor C2C, tendință ce anunță o schimbare dinamică de comportament a cumpărătorilor români (tendință observată deja pe plan european) și utilizarea pe scară largă a rețelelor de socializare.
Barometrul „E-shopper 2023” a fost dat publicității de DPD România și alcătuit pe baza unei metodologii care a inclus peste 24.000 de interviuri realizate în 22 de țări de experții Geopost. Studiul oferă informații detaliate despre piața e-commerce din România.
Ce arată studiul?
Mai mult de jumătate dintre e-shopperii români (54%) sunt…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro