În cursul săptămânii trecute unii contribuabili nerezidenți întrebau pe grupurile e-Factura (de pe Facebook), în limba engleză, despre modul de completare și depunere. Unii aveau diverse erori și nu înțeleageau ce e cu ele. Între timp, Ministerul Finanțelor a tradus în engleză aplicația e-Factura, un lucru bun, dar nu și documentația aferentă, dacă ne uităm pe o scrisoare transmisă de Camera Consultanților Fiscali (CCF) către instituție.

e-Factura, obligatorie de la 1 ianuarie 2024Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Subiecții obligațiilor privind e-Factura nu sunt doar societățile române, ci și contribuabili nerezidenți care se pot afla în situația în care să nu dețină personal specializat vorbitor de limba română.

„Astfel, în conformitate cu legislația din România, contribuabilii nerezidenți care desfășoară activități economice în România sunt obligați să respecte regulile și procedurile stabilite pentru raportarea eFactura chiar și în situația când nu sunt stabiliți în România, dar dețin o înregistrare în scop de TVA și emit sau primesc facturi pentru operațiuni cu locul în România”, spune Camera Consultanților Fiscali (CCF).

Conform organizației, numeroși contribuabili nerezidenți sau societăți române deținute și administrate de investitori nerezidenți, care interacționează cu diverse sectoare economice din România, întâmpină dificultăți, inclusiv în înțelegerea pașilor…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns