În primul trimestru din 2020, vânzările de telefoane inteligente (smartphone) au înregistrat cea mai mare scădere din istorie, cu 20,5%, conform datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Gartner, citate de APP.

piata telefoanelor inteligente romania

Lider pe piața mondială a telefoanelor inteligente este compania sud-coreeană Samsung, cu o cotă de 18,5%, chiar dacă vânzările sale au scăzut cu 22% în primul trimestru.

Chinezii de la Huawei se află, în continuare, pe locul al doilea pe plan mondial, cu o cotă de piaţă de 14,2%. Scăderea vânzărilor Huawei a fost de 27%, inclusiv ca urmare a sancțiunilor introduse de SUA.

Americanii de la Apple se menţin pe locul al treilea la nivel mondial, cu o cotă de piaţă de 13,7%. În acest caz, scăderea vânzărilor în primul trimestru din 2020 a fost doar de 8%.

Conform analiștilor de la Gartner, cauzele scăderii drastice a vânzărilor mondiale de telefoane inteligente sunt: pandemia de coronavirus care a determinat reducerea puterii de cumpărare a consumatorilor, creşterea incertitudinii în economie şi măsurile de carantină luate de autorităţi în multe state ale lumii. O altă cauză e reprezentată de închiderea fabricilor de profil, în special în China, ţară în care se confecţionau componente pentru toate marile companii producătoare de telefoane inteligente.

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – cum poți câștiga

Lasă un răspuns