Automatele de cafea, care au devenit o prezență obișnuită în gări, autogări, spitale sau chiar instituții publice, constituie, în multe cazuri, un real pericol pentru sănătatea publică.

automat cafea pericol

În prima jumătate a acestui an, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a dat amenzi de aproape jumătate de milion de lei, fără ca proprietarii automatelor de cafea să fi luat măsuri pentru a îmbunătăți calitatea produsului oferit. În consecință, ANPC ia în calcul chiar suspendarea activităţii pentru proprietarii de aparate care au fost deja sancţionaţi, dar şi-au continuat activitatea în aceleaşi condiţii.

„Din verificările făcute de noi în toţi aceşti ani, paharul cu cafea de la tonomat nu reprezintă decât o aglomerare de grăsimi vegetale cu aspect de lapte”, a precizat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC, citat de infoiasionline.ro

La rândul său, Costel Stanciu, președintele Asociației PRO Consumatori, declara: „sunt niște pudre chimice care se amestecă cu apă“.

În plus, aparatele de acest fel nu sunt conectate la o rețea de apă curentă, ci apa folosită pentru cafea rămâne mai mult timp în aparat. Astfel, crește considerabil riscul de a se acumula praf și microbi.

În România există, în acest moment, peste 180 000 de automate pentru cafea.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.