Conform unui studiu realizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), 22,78% din totalul produselor verificate prezintă diferențe față de versiunea comercializată în Vestul Europei.

ciocolata milka dublu standard

Citat de digi24.ro, Paul Anghel, director general ANPC, a declarat: „Am verificat în funcţie de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european. Acolo au fost analizate 128 de produse. Din aceste 128 de produse au fost găsite în România produse identice de acelaşi producător, dar unele dintre ele veţi vedea cu cantităţi diferite, diferenţe privind compoziţia, cu absenţa unor ingrediente, sau cu prezenţa altor ingrediente, diferenţe privind proporţiile anumitor ingrediente sau diferenţe privind parametri rezultaţi din declaraţiile nutriţionale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferenţe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate“.

Printre produsele la care s-au identificat diferenţe, oficialul a amintit Freeway, Fanta şi Milka.

De exemplu, la ciocolata Milka s-a descoperit o cantitate de alune de 17% în România, în timp ce în Franţa este de 22%.

ANPC, în colaborare cu Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare din cadrul Camerei Deputaţilor, a organizat marţi conferinţa pan-europeană „Consolidarea aplicării legislaţiei privind siguranţa produselor (alimentare şi nealimentare) în UE“.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Fanta, Danone, Kinder, Knorr… – Care sunt produsele cu diferențe clare între România și Vestul Europei - YesComment

    […] Un sfert din produsele românești, diferite de cele cu etichetă similară din Occident  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.