Asociația Pro Consumatori (fosta Asociație pentru Protecția Consumatorilor din Romania, APC Romania, înființată in 1990),  a solicitat realizarea unui control de către Comisariatele județene pentru protecție consumatorilor din București, Constanța și Buzău.

reteta curata lidl aditivi

Conform wall-street.ro, această solicitare se datorează faptului că APC susține că a descoperit o practică ilegală a LIDL, vizând mai multe produse din gama „Rețeta curată“, aflată pe rafturile lanțului de magazine amintit.

Concret, APC arată că în rețeaua de magazine Lidl se comercializează, sub brandurile Pikok și Cămara noastră și cu mențiunea Rețeta curată, următoarele produse din carne: salam Victoria, salam cu înveliș din roșii, salam țărănesc cu șuncă, crenvurști din piept de pui, salam de vară dublu afumat și salam bănățean.

În urma verificării ingredientelor la salam italian, experții APC au descoperit că în compoziția acestuia intră nu mai puțin de 8 aditivi alimentari: difosfați, trifosfați, acid ascorbic, eritrobat de sodiu, lactat de calciu, tartrați de calciu, acetați de sodiu și nitrit de sodiu.

Lucrurile stau la fel și la produse precum crenvurștii polonezi, care conțin 6 aditivi alimentari, sau salamul cu înveliș din roșii, care conține tot 6 aditivi alimentari.

Pe baza acestor descoperiri, APC susține că mențiunea „Rețeta curată“ induce în eroare consumatorul și îi creează impresia falsă că aceste produse nu ar conșține aditivi alimentari.

Prin urmare, APC solicită realizarea unui control de către Comisariatele județene pentru protecția consumatorului în rețeaua de magazine Lidl, în vederea verificării celor semnalate, precum și măsura retragerii de la comercializare a produselor menționate.

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

 

Lasă un răspuns

  1. Topul rețelelor de retail din România, dominat de Kaufland, Carrefour și Lidl - YesComment

    […] Rețeta curată de la Lidl, o păcăleală plină de aditivi? […]

  2. Trei lanțuri de supermarketuri dețin peste 10% din întregul comerț cu amănuntul din România - Tu faci topul companiilor din România

    […] Rețeta curată de la Lidl, o păcăleală plină de aditivi?  […]

  3. Pericol de electrocutare cu un espresor de la Lidl - Tu faci topul companiilor din România

    […] Rețeta curată de la Lidl, o păcăleală plină de aditivi?  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.