În urma adoptării tacite de către Senat a unui proiect privind Legea turismului, este posibil ca turiștii cazați în România să fie nevoiți, pe viitor, să plătească o taxă de 1% din valoarea cazării, pentru fiecare turist, în fiecare noapte. Amendamentul care prevede această taxă a fost introdus de UDMR.

Taxa turism Romania

Textul amendamentului este următorul: „La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale unde se desfăşoară activităţi turistice conform definiţiilor prezentei legi şi este înfiinţată o organizaţie de management al destinaţiei, se va stabili, prin hotărâre de consiliu local, introducerea unei taxe speciale pentru promovare turistică, care urmează a fi percepută de la turişti de către prestatori de servicii de cazare. Cuantumul acestei taxe obligatorii va fi de 1%/turist/noapte din valoarea cazării“.

În raportul comisiei de specialitate se arată că proiectul de lege introdus de guvern „are ca obiect de reglementare organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului, promovarea şi dezvoltarea turismului, precum şi managementul resurselor turistice şi umane în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile”.

După ce trecut de Senat, proiectul urmează să fie supus votului în Camera Deputaților, care va avea rolul de for decizional.

Amănunte despre proiectul de lege a Turismului găsiți aici.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns