Berarii din România sunt de părere că industria în care activează poate deveni un adevărat brand de țară. În sprijinul acestei afirmații, ei aduc datele statistice: consumul anual pe cap de locuitor este de 85 de litri de bere, iar 97% din totalul consumului este asigurat de producția internă.

industria berii romania

Conform zf.ro, pe 24 septembrie a avut loc conferinţa Industria berii din România, un eveniment organizat de revista Business Magazin, Ziarul Financiar şi Asociaţia Berarii României. Cu această ocazie, Julia Leferman, director general al Asociaţiei, a afirmat că berarii au nevoie de predictibilitate: „cea mai mare provocare pentru noi este dată de lipsa de predictibilitate legislativă şi fiscală“.

Asociaţia Berarrii României, cu 15 ani de existenţă în spate, grupează şase producători de bere (Ursus Breweries, Heineken România, Bergenbier, United Romania Breweries Bereprod, Martens Galaţi şi Clinica de Bere), producătorul de malţ Soufflet şi Asociaţia producătorilor de hamei din România.

Istoria berii pe teritoriul românesc e una veche, fiind atestată inclusiv de documente. Astfel, conform gastroart.ro, într-un act datat 1366 se precizează că un anume Iacob Berarul a participat la răscoala ţăranilor şi meşteşugarilor din Floreşti, județul Cluj. Sirianul Pul de Alep, care vizitează Moldova în vremea lui Vasile Lupu, ne spune că „pentru noi domnul a pus să ni se dea, în zilele de miercuri și vineri din post și în timpul acestei prime săptămâni, bere și mied, căci în toată această țară nimeni nu bea apă goală, afară doar de câțiva“.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns