Sunt multe cazuri în care etichetele produselor aflate la vânzare în supermarket frizează ridicolul. Cel mai recent dintre ele se referă la un sac de 5 kilograme de „cartofi fin Țara Făgărașului“, pe spatele căruia apare însă mențiunea „Made in France“.

cartofi fagaras made in france

Conform caon.ro, cazul amuzant a fost amintit în cadrul şedinţei lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfăşurată miercuri, 25 septembrie 2019.cu această ocazie, comisarul şef adjunct pe Regiunea de Vest, Isabelle Camelia Scorobete, a prezentat rezultatele verificărilor efectuate în lunile iulie și august în unităţile de alimentaţie publică şi în magazine, referitor la respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor.

Comisarul a explicat că „în toate supermarketurile există această practică comercială incorectă care, chiar dacă este sancţionată de fiecare dată cu amendă şi cu oprirea întregului lot de la comercializare, continuă“.

Explicația constă pur și simplu în faptul că supermarketurile își permit să plătească amenzile prea mici, fără nici un fel de probleme. Dacă micii comercianţi sunt atenţi să nu repete de trei ori aceeaşi greşeală, pentru a nu le fi închisă unitatea şi a nu suporta amenzi, pentru marile lanţuri de magazine situația e diferită. Amenzile sunt considerate nesemnificative, deoarece profitul e considerabil mai mare. În plus, pentru un singur produs nu se poate închide un supermarket.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Trei lanțuri de supermarketuri dețin peste 10% din întregul comerț cu amănuntul din România - Tu faci topul companiilor din România

    […] Etichete aberante în supermarketuri: cartofi de Făgăraș, made in… France  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.