Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune ca dezvoltatorii imobiliari care nu informează clienții în detaliu cu privire la imobilul pe care urmează să îl vândă să fie sancționați cu amenzi de până la 240 000 de lei.

dezvoltatori imobiliari amenzi

Proiectul ANPC, citat de adevarul.ro, prevede: „Dezvoltatorul imobiliar are obligaţia prin ofertare să informeze consumatorul în scris, în mod corect, complet şi precis asupra caracteristicilor imobilului, inclusiv cu privire la detaliile ansamblului imobiliar; informaţiile furnizate se constituie anexă la contract, indiferent de tipul acestuia“.

Cei care nu respectă prevederile ar urma să fie sancționați în funcție de cifra de afaceri: amenzi cuprinse între 1 000 și 10 000 de lei pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500 000 de lei și amenzi cuprinse între 24 000 și 240 000 de lei pentru dezvoltatorii cu cifra de afaceri de peste 10 000 000 de lei.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Dezvoltatorii imobiliari din Brașov, controlați de Protecția Consumatorului – YesComment

    […] În luna septembrie, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus ca dezvoltatorii imobiliari care nu informează clienții în detaliu cu privire la imobilul pe care urmează să îl vândă să fie sancționați cu amenzi de până la 240 000 de lei, în funcție de cifra de afaceri a firmei. Amănunte găsiți aici. […]