Companiile de asigurări City Insurance și Euroins au fost amendate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru plata cu întârziere a daunele pe RCA. Amenda vine după ce autoritatea efectivă sancționase firmele cu un avertisment, în luna august.

intarziere plata asigurare rca

ASF, citată adevarul.ro, informează: „Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât sancţionarea societăţilor de asigurare City Insurance S.A şi Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. cu amendă în cuantum de 50.000 de lei pentru fiecare companie”.

Sancţionarea s-a realizat în conformitate cu prevederile art. 3 lit. (d) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 37 alin. (2) lit. a), alin. (11) şi alin. (14) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

ASF a emis şi a transmis joi, 26 septembrie 2019, actele individuale către cele două societăţi, care conţin motivarea deciziilor Consiliului ASF.

Cele două societăţi au dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii Consiliului ASF.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.